AsigurariBucuresti.ro - Orice tip de asigurari si pensii pentru bucuresteni. Full Casco, RCA, Asigurari Viata, Asigurari Sanatate, Asigurari Casa, Pensii Private, etc.

AsigurariBucuresti.ro
 
Locuiti in Bucuresti? Doriti o asigurare?
Noi va furnizam cel mai bun sfat. Garantat!
Ana-Maria Andreescu
Managing Partner
FULL CASCO RCA ASIGURARI VIATA ASIGURARI CASA PENSII PRIVATE ALTE ASIGURARI

Spuneti-ne ce asigurare doriti!


 





INTREBARI FRECVENTE ASIGURARI



Daca doriti o asigurare, AsigurariBucuresti.ro va ajuta sa o gasiti pe cea mai buna.

Ce trebuie sa stii la incheierea unei polite auto!



INCERCATI SA SEMNATI POLITA DE ASIGURARE LA INCEPUTUL LUNII

Anumite companii de asigurari tin cont de calendar atunci cand incheie o asigurare. Nu conteaza ca incepeti noul contract cu data de 29 a lunii va trebui sa platiti integral toata luna respectiva.



INCERCATI SA VA PLATITI PRIMA O DATA PE AN

Majoritatea companiilor propun diferite facilitati de plata, una dintre acestea fiind plata unei rate lunare in loc de plata integrala pe tot anul, lucru ce ar putea parea tentant mai ales in cazul bugetelor restranse. Totusi acesta nu e decat un calcul fals intrucat companiile aplica taxe lunare suplimentare (cateodata chiar fara sa isi anunte clientii).



GASITI ASIGURATORUL CARE VA CAUTA

O companie de asigurari este o societate comerciala ce poate la un moment dat adopta o strategie de rentabilitate aratandu-se reticenta in a accepta noi clienti care prezinta risc, sau dimpotriva compania poate adopta o politica de expansiune. In acest caz chiar si soferilor cu antecedente rutiere li se poate incheia cu usurinta o asigurare. Totusi fiti atenti in ceea ce priveste tariful! Aceste companii permisive pot aplica tarife minime pentru masini mici in idea de a-si crea un portofoliu de clienti carora pe viitor le-ar putea impune tarife piperate. Pe de alta parte, anumite companii nu incheie polite decat cu clienti mari si pot refuza categoric sa asigure un simplu sofer care nu are decat o masina mica.



MASINA MODESTA ? ASIGURARE MODESTA

Fiecare client este un caz particular, insa in incercarea de a ajunge la rentabilitate, companiile de asigurari incearca sa ofere prestarile de servicii cele mai standardizate. Prin urmare, daca sunteti tanar incercati sa va cumparati un automobil care nu cere un buget mare de intretinere, iar daca detineti o masina germana scumpa procurati-va un garaj. In cazul in care doriti sa va instalati o alarma incercati totusi sa fie una agreata de asigurator, altfel pretul asigurarii poate atinge cote maxime.

Excellent insurance sources:

Insurance Low UK - lowest insurance prices in UK.
Insurance Low is the organization that tries to keep insurances prices low
Reviews Insurance biggest number of insurances reviews in the world.



CITITI SI INTELEGETI TOT CEEA CE SEMNATI

In Romania exista doua tipuri foarte cunoscute de asigurari auto. Este vorba de RCA, obligatorie prin lege si CASCO. Acest din urma tip de asigurari nu sunt identice de la o companie la alta. Anumite companii asigura si tertii din oficiu in timp ce altele cer o suma mai mare pentru a include si acest beneficiu. Pentru a beneficia de cel mai bun tarif nu incercati sa va faceti o asigurare individualizata la o anume companie ci incercati in momentul in care alegeti compania sa comparati garantiile oferite de fiecare companie in parte pentru a cumpara pachetul care vi se potriveste cel mai bine.



INCERCATI SA AVETI O RELATIE DIRECTA CU ASIGURATORUL

Acum te poti asigura in diferite moduri; la un agent care reprezinta o companie de asigurari (o persoana fizica salariata) sau la un broker (persoana fizica ce iti poate propune serviciile mai multor companii de asigurari), la telefon sau pe internet. In majoritatea cazurilor este mai bine sa te asiguri direct la companie.

Atentie insa, companiile au simplificat la maximum relatia lor cu clientii!


LA CE TREBUIE SA FII ATENT LA O ASIGURARE DE VIATA?

Multe firme de profil vand asigurari de viata si spun ca, de fapt, e vorba de pensii private. Din aceasta cauza, cei care se asigura ar trebui sa insiste ca agentii care le prezinta oferta sa le dea toate variantele de asigurare de viata, pentru a alege in cunostinta de cauza.



La incheierea unei asigurari de viata, clientii se asteapta ca, in schimbul unei prime anuale de 100-200 de euro, riscurile unui deces timpuriu sa nu afecteze viata familiei sau sa-i asigure titularului batranetile in cazul in care traieste mai mult decat perioada prevazuta in polita.
Lucrurile nu stau insa intotdeauna asa. Cei interesati trebuie sa stie ca exista si polite de asigurare de viata care functioneaza ca o asigurare CASCO in cazul masinilor. Daca intervine decesul sau o invaliditate severa in timpul contractului perfectat cu firma de asigurare, atunci aceasta este buna de plata; daca nu, firma ramane cu banii. Asta pentru ca in contract nu este prevazuta o suma asigurata care sa fie incasata de beneficiar in momentul in care se maturizeaza polita. Cele mai dese cazuri de acest fel se inregistreaza la asigurarile de viata pe termen limitat pe care le incheie clientii bancilor care solicita imprumuturi de nevoi personale.



PENSIA VIAGERA
Cele mai avantajoase asigurari de viata sunt cele care sunt insotite si de o polita de pensie privata, numai ca sunt ceva mai scumpe. Avantajul este ca, dupa ce contractul se incheie, asiguratul beneficiaza de pensie pe toata durata vietii. Dupa ce se efectueaza o serie de calcule statistice, firma de asigurari stabileste suma pe care vrea sa o primeasca lunar. Ce se intampla insa daca asiguratul traieste mai mult decat a reiesit din calcule? ?Compania isi asuma si acest risc pentru ca, daca intr-un caz asiguratul traieste mai mult decat reiese din calculele noastre, sunt si cazuri in care nu se intampla asa, iar pana la urma lucrurile se compenseaza?, ne-a spus Marius Onofrei, de la Biroul de presa al Allianz-Tiriac.



PLASAMENTE FINANCIARE
La asigurarea clasica de viata compania incaseaza primele anuale si, dupa ce isi opreste comisioanele operationale, plaseaza banii intr-un fond de risc, care reprezinta cea mai mare parte din bani, si o parte mai mica ii investeste in diverse instrumente financiare aducatoare de profit. In cazul pensiei private, lucrurile stau invers, in sensul ca, din primele depuse de client, care nu trebuie sa fie egale, cea mai mare parte merge in investitii, iar clientii primesc la final, pe langa suma asigurata, si o parte din profitul obtinut de asigurator. La Asirom, in cazul unei asigurari Prospera, cei care depun lunar cate 100 de lei, timp de 35 de ani, vor primi o pensie viagera de 1.684 de lei pe luna. Revenind la participarea la profit, Generali Asigurari, de exemplu, asigura clientilor cel putin doua treimi din profitul anual realizat prin asigurarea de viata si accidente cu rambursarea primelor sub forma de bonus, care se adauga la valoarea indemnizatiilor platite Ón caz de deces, rascumparare sau la expirarea asigurarii.
Pentru a avea de unde sa le dea asiguratilor participare la profit, companiile de profil investesc in mai multe tipuri de instrumente financiare, cu diferite grade de risc, cum ar fi titluri de stat, in banci, pe piata imobiliara, in hartii de valoare cu dobanda fixa, in hartii de valoare fara dobanda fixa sau la Bursa de Valori Bucuresti.


ASIGURARI DE VIATA PENTRU CLASA MIJLOCIE
Asigurarile de viata au fost cumparate in prima faza de cei cu venituri ridicate. Dupa cucerirea acestui segment, a venit timpul ca si asiguratorii sa se aplece spre cei cu veniturii medii, urmand exemplul celorlalte sectoare din retail.

Intre 25 si 45 de ani, casatorit, copii, educatie financiara peste medie, venit confortabil, intre 500 si 1.000 de euro pe luna. Daca va regasiti in descrierea de mai sus, faceti parte din clasa mijlocie si, cel mai probabil, priviti cu reticenta incheierea unei asigurari de viata, dar ati fi dispus sa contractati una daca pretul ar fi ceva mai redus. Asta, daca nu ati fost obligat sa cumparati o polita la contractarea unui credit bancar.

Cu vreo zece ani in urma, o persoana cu aceste coordonate se putea considera privilegiata daca avea o masina straina si un abonament de mobil. Daca i se mai propunea si incheierea unei asigurari de viata, clar nu se mai putea vorbi despre un mediocru in privinta averii. Daca pana acum romanii considerau primordial acoperirea nevoilor primare, ceea ce in termeni de asigurari se refera la asigurarea de casa si/sau asigurarea masinii, cred ca acum a sosit momentul ca si viata sa constituie un bun ce trebuie sa faca obiectul unei asigurari?, spune Ramona Manolciu, actuar al Generali Asigurari. La nivelul companiei, clientul de mijloc este cel care isi permite o prima anuala in jur de 300 de euro, conform Ramonei Manolciu. In Romania exista un deficit mare de protectie pe piata, adica diferenta dintre veniturile disponibile ale populatiei si nevoile aparute in cazul unui eveniment neprevazut, spune Bram Boon, directorul general al ING Asigurari. Conform estimarilor sale, deficitul se ridica la circa 170 de miliarde de lei (48 de miliarde de euro). Prima medie pe cap de locuitor este in Romania in jurul a zece euro pe an, in timp ce in tarile din jur se aloca de pana la 12 ori mai mult in polite de viata.

ING Asigurari, cea mai mare companie din Romania pe acest segment, a lansat recent un pachet de produse simple, fara capitalizare, care acopera riscul de deces din orice cauza, de deces din accident si costuri cu spitalizarea si interventiile chirurgicale. Conducerea companiei considera ca piata autohtona de profil a trecut din categoria emerging markets (piete in dezvoltare), in categoria piete mature. In consecinta, si-a adaptat strategia de marketing la segmentul tinta de populatie: de la persoanele cu venituri mari la cele cu venituri medii. In cazul incheierii unei polite Smart la ING, o persoana de 30 de ani plateste anual 100 de lei, pentru o suma asigurata de 10.000 de lei. Vom dezvolta produse simple, standardizate, pornind de la nevoile pietei. Acestea vor fi accesibile atat din punctul de vedere al pretului, cat si al usurintei cu care se pot achizitiona, spune Cristian Motca, director de vanzari ING Asigurari de Viata.

ING a conceput acest produs cu o durata standard de cinci ani, prima de asigurare ramanand constanta pe toata durata contractului, in timp ce suma asigurata creste anual. Clientii pot opta pentru o suma asigurata de deces din orice cauza de 10.000 de lei, 20.000 de lei sau 30.000 de lei. O alta directie pe care se actioneaza este adaptarea strategiei de distributie, in ideea de a ajunge cat mai aproape de o distributie de masa. Pentru clasa medie, ING va vinde astfel de produse inclusiv pe plaja sau in statiunile montane. si AIG Life are in vedere si abordari de direct marketing, de exemplu.

Trebuie tinut insa cont de faptul ca primele mai mici de asigurare inseamna si beneficii reduse. Cel putin teoretic, ar trebui totusi sa se obtina un bun raport calitate/pret datorita dispersiei riscului. Politele adresate celor cu veniturii medii se vor vinde in numar mai mare, obtinandu-se astfel un esantion de asigurati suficient de larg pentru ca dispersia riscului si costurile fixe reduse sa se transpuna in preturi mai mici pentru clienti, un sistem similar randamentelor la scara din industrie. Daca v-ati intrebat vreodata de ce politele de asigurare de viata sunt mai mici in Occident, acesta ar putea fi un posibil raspuns.
romanii ar avea de unde sa cheltuiasca mai mult

In Romania exista un deficit mare de protectie pe piata, de circa 48 de miliarde de euro. Aceasta este diferenta dintre veniturile disponibile ale populatiei si nevoile aparute in cazul unui eveniment neprevazut.
 

Copyright 2003 AsigurariBucuresti.ro | Contact | BestAsigurari.ro
Full Casco    RCA    Asigurari viata    Asigurari casa    Pensii private    Alte asigurari
FULLCASCO
Asigurari FULLCASCO
FULL-CASCO CASCO ASIGURARE FULL CASCO POLITE RCA
ASIGURARE RCA ASIGURARE DE RASPUNDERE CIVILA AUTO
Refinancing news

Finance advices | Buy Generic | Volksbank

www.abcasigurari.ro | www.agiromania.ro | www.agras.biz | www.aiglife.ro | www.ardaf.ro | www.aig.com | www.allianztiriac.ro | www.asiban.ro | www.romas.ro | www.asirom.ro | www.asitrans.ro | www.astrasig.ro | www.aviva.ro | www.bcrasig.ro | www.bta.ro | www.carpaticaasig.ro | www.certasig.ro | www.cityins.ro | www.deltaasigurari.ro | www.euroasig.ro | www.garanta.ro | www.generali.ro | www.ingasigurari.ro | www.interamerican.ro | www.irasig.ro | www.lukoilasito.ro | www.medas.ro | www.omniasig.ro | www.petroas.ro | www.rai-ria.ro | www.unita.ro